maandag 8 maart 2010

TehranReview!

Een nieuwe maand, een nieuw geluid. Met enige trots maar vooral met veel vreugde breng ik jullie op de hoogte van een nieuw journalistiek initiatief waaraan ik intensief meewerk: TehranReview, een tweetalig (Farsi-Engels) digitaal magazine over Iran, opgestart door de Iraanse Nederlanders Shervin Nekuee en Farhad Golyardi van tijdschrift en denktank Eutopia (www.eutopiainstitute.org). TehranReview is te lezen op www.tehranreview.net

Bedoeling van TehranReview is om op dit bepalende moment in de recente Iraanse geschiedenis een forum te zijn voor opinies over Iran. Het wordt een tweetalig dagelijks "opinie en verdieping"-internetmagazine in het Engels en Perzisch. Doel: de Engelstalige lezer wat meer duiding en verdieping aanbieden over de complexe en paradoxale aard van Iran - van politiek over geschiedenis tot kunst en cultuur. En de Iraniërs zelf kennis laten maken met de wijde wereld en hoe schrijvers/intellectuelen/kunstenaars elders over Iran denken. Naast de opiniestukken en columns brengen we ook dagelijks het belangrijkste nieuws uit Iran.

Ik ben 'English editor' van de site en zal er ook zelf schrijvend aan meewerken, met twee keer per maand een column en één keer per maand een stuk over Iraanse cinema. We gaan vandaag van start met onder meer stukken van de befaamde historicus Tony Judt en de Iraanse dissidente intellectueel Ramin Jahanbegloo.

Het zou me plezier doen als jullie zouden meehelpen om TehranReview over de golven van het web te verspreiden.

2 opmerkingen:

 1. Dag Ann,
  proficiat met jullie nieuwe website! Ik heb er spijtig genoeg maar een dag van kunnen genieten want hij blijkt vandaag al geblokkeerd te zijn hier. Mensen in Iran zullen hem dus niet kunnen lezen.
  Met vriendelijke groet, ook voor de andere journalisten
  Eve

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Eve,

  Dat is jammer....maar te verwachten, zoals je schrijft. Zaterdag, 20 maart, Noruz, ligt mijn boek in de winkel. Ik hoop dat je familie je een exemplaar bezorgt. ;-)

  van harte,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen