donderdag 24 februari 2011

Iraanse jongeren: "Wanneer onze leiders niet vrijgelaten worden, gaan we op 2 maart de straat op"

Mohammad Mokhtari

De jongeren van de hervormingsgezinde Iraanse partijen hebben vandaag aangekondigd dat ze op 2 maart massaal de straat zullen opgaan wanneer het huisarrrest van de oppositieleiders Mir-Hossein Mousavi en Mehdi Karroubi niet wordt opgeheven.

Mousavi en Karroubi staan onder huisarrest sinds ze de Iraanse bevolking opgeroepen hebben de straat op te gaan uit solidariteit met de opstanden in de Arabische wereld. Dat leidde tot een massale protestmars op 14 februari (25 Bahman), gevolgd door een tweede protest op 20 februari (1 Esfand). Op 14 februari vielen er twee doden: Mohammad Mokhtari (22, zie foto) en Saneh Jaleh (26). Het dodelijke slachtoffer van 20 februari was Hamid Nour Mohamadi, een student uit Shiraz.

Het is onbekend hoe het momenteel gaat met Mousavi en Karroubi. Ze zijn afgesloten van alle contact met de buitenwereld. Eenheden van het regime bewaken de toegang tot hun huizen, en zijn zelfs binnen aanwezig. Meer nog: ze voorzien de oppositieleiders van voedsel, wat bij hun kinderen de vrees doet groeien dat ze wel eens het slachtoffer zouden kunnen worden van vergiftiging.

bron: Radio Zamaneh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten