maandag 25 mei 2009

Ahmadinejad wil in debat met Obama bij herverkiezing

President Mahmoud Ahmadinejad wil bij de Verenigde Naties in debat gaan met de Amerikaanse president Barack Obama over de wereldproblemen. Dat zei hij maandag tegen buitenlandse journalisten. Als hij verkozen wordt en aan een tweede ambtstermijn kan beginnen, wil hij met Obama in debat gaan over 'de diepere oorzaken van de wereldproblemen'. Hij voegde eraan toe dat hij ook George W. Bush had uitgenodigd om over dit onderwerp in gesprek te gaan toen hij op 23 september 2008 in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (foto) toesprak.
De uitspraak van Ahmadinejad om in debat te willen gaan met Obama doet hij niet toevallig in volle verkiezingscampagne: zijn belangrijkste rivaal voor de komende presidentsverkiezingen, Mir-Hossein Mousavi, heeft al herhaaldelijk beloofd om, wanneer hij verkozen wordt, de banden met de VS weer aan te halen. Het is net die openheid waar een groot deel van de Iraanse bevolking naar snakt.

2 opmerkingen:

 1. Beste , we wensen je het allerbeste met je reis naar Iran.
  Ook wij ( 3 vrouwen 50 plussers ) vertrekken in juli naar dit voor ons onbekende land.
  We reizen als bacpakker . Onze reis start te Teheran , vervolgens vliegen we naar Shiraz en komen we terug met het openbaar vervoer naar Teheran. onze blog :www.carineiniran.blogspot.com
  uw blog gaan we zeker volgen ,alsook de krantberichten.
  vriendelijke groet , carine

  vr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Carine,

  Dank voor je reactie. Leuk dat jullie met drie vrouwen naar Iran gaan. Ik ben benieuwd, hou me zeker op de hoogte.
  Je kan mijn blog ook volgen op de site van De Standaard: http://standaard.typepad.com/iran/

  Vele groeten,
  en fijne reis!
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen