maandag 17 augustus 2009

Clotilde Reiss vrij op borg

De Française Clotilde Reiss, die sinds 1 juli in een Iraanse gevangenis zat omdat ze had deelgenomen aan betogingen na de presidentsverkiezingen van 12 juni, heeft zondagavond de gevangenis verlaten. Ze verkeert in 'goede gezondheid' en zal ondergebracht worden op de Franse ambassade in Teheran. Dat heeft het Elysée gisteravond meegedeeld.
De jonge vrouw, die op borg vrij is en momenteel Iran niet mag verlaten, zal op de Franse ambassade verblijven 'in afwachting van haar terugkeer naar Frankrijk'. President Nicolas Sarkozy heeft al telefonisch contact gehad met haar. De 24-jarige Reiss doceerde Frans aan de universiteit van Isfahan.
bron: De Standaard

1 opmerking:

  1. Gelukkig maar, want zoals president Sarkozy al zei: the aanklacht tegen Clothilde-Reiss was "pure fantasie". Fijn regime wel daar in Teheran, alleen maar omdat ze foto's had genomen van de demonstraties in Isfahan vanwege de herverkiezing van president Ahmadinejad en ze ge-emailed had aan een vriend in Teheran, werd ze van spionage beschuldigd. Wat een dreiging en angst voor haar en haar familie. Heel blij, dat ze nu vrij is, ook al zit ze voorlopig op de Franse ambassade in Teheran.

    BeantwoordenVerwijderen