zondag 26 juli 2009

Hoofd Revolutionaire Garde: "Als Israël Iran aanvalt, slaan we terug"

"Als Israël Iran aanvalt, dan zal Iran de nucleaire installaties van Israël aanvallen." Dat heeft generaal Mohammed Ali Jafari, hoofd van de Iraanse Revolutionaire Garde, zaterdag gezegd.
De Revolutionaire Garde (Sepah e Pasdaran e Enqelab e Eslami) is behalve een elitecorps ook een grote economische en politieke macht in Iran. De Garde is een van de drijvende krachten achter het nucleaire programma: het is sinds 2005 in hun handen.
Jafari zei dat de kritiek op het Iraanse nucleaire programma deel uitmaakt van 'de psychologische oorlog die het Westen tegen Iran voert'. Er kwam in Israël al reactie op de dreigende uitspraak van Teheran. "We maken ons geen illusies over de vijandige bedoelingen van het theocratische radicale regime in Iran," aldus Mark Regev, woordvoerder van de Israëlische eerste minister Benjamin Netanhayu (zie foto).
Het nucleaire programma van Iran is veelbesproken en wordt vooral onder het presidentschap van de conservatieve Ahmadinejad scherp in de gaten houden. Teheran zegt dat het om civiele redenen kernenergie nodig heeft, maar gezien de grote olie-en gasvoorraden het land wordt die bewering door weinigen serieus genomen.
bron: CNN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten